Hisenda ajorna el Subministrament Immediat d'Informació

Escrit per Arnau Bonada

El Sistema Immediat d'Informació (SII) que havia d'entrar en vígor el gener del 2017 ha quedat ajornat de manera indefinida.

Avui estem contents de poder donar una bona notícia. Hisenda tenia previst que les empreses haguessin de subministrar telemàticament totes les seves factures en el termini de quatre dies. Aquest pla, que començava el 2017 per a les grans empreses, s’havia d'anar implantant progressivament per a la resta. Afortunadament, la iniciativa ha quedat, de moment, paralitzada.

L'Agència Tributària ha treballat més de dos anys en el projecte SII (Subministrament immediat d'Informació), que va publicitar des d'octubre de 2014 perquè les empreses estiguessin preparades quan al gener de 2017 entrés en vigor. No obstant això, aquest termini no es complirà. L'esborrany de reial decret que desenvolupava l'obligació per a les empreses d'informar de l'IVA en temps real es va publicar al juliol de 2015, però no va arribar a aprovarse abans de la celebració ó de les eleccions generals.

El buit de poder actual al Govern converteix en pràcticament inviable la posada en marxa en el període previst. De fet, es contemplava que al llarg d'aquest any s'iniciaria un programa pilot en el qual participarien grans empreses com Repsol. Tot això ha quedat paralitzat i dependrà de la voluntat del futur Govern que el Subministrament Immediat d'Informació acabi executant-se. En qualsevol cas, fins i tot si el nou equip d'Hisenda manté el projecte, l'entrada en vigor s’haurà d’ajornar per donar marge a les empreses a adaptar-se a la nova obligació.

Josep Mª de Navas

Josep Mª de Navas

Publicar comentari com convidat

Arxius adjunts

0