El Mobile World Congress 2017 en imatges

Escrit per Arnau Bonada
Novetats Mobile World Congress 2017

El passat dijous vaig visitar el Mobile World Congress 2017, gràcies a la gentilesa que ACCIÓ va tenir amb els emprenedor de la Xarxa Onion.

Allà vaig coincidir uns quants amics del despatx, com en Manu Sánchez de Minding, el Roger Serra de Dauapps o l'Albert Torrruella de ACCIÓ, amb qui vaig tenir el plaer de compartir una interessant jornada.

Pels que no hi vàreu poder assistir, he cregut interessant de compartir al nostre blog algunes de les fotografies que vam fer durant la visita, aixi com algunes reflexions personals sobre les noves tecnologies que vaig veure al congrés. Disculpeu perquè no sóc un expert en tecnologia, però crec que la incidència que aquesta té en la nostra vida quotidiana fa que tots i cadascun de nosaltres, i especialment els empresaris, haguem reflexionar sobre el que ens pot deparar el futur més immediat.

Espero que us agradin les imatges. Estic a la vostra disposició per ampliar qualsevol informació:

Gran èxit MWC 2017

#1 Gran èxit organitzatiu i de país

El Mobile World Congress 2017 va batre el rècord d'assistència, amb uns 108.000 assistents, un 7% més que l'any passat. Realment, l'esdeveniment és enorme, estem parlant de 9 pavellons absolutament plens. Vam calcular que durant el matí vam caminar uns 10 km. El congrés ens hauria de fer reflexionar sobre el que som capaços de fer en aquest país quan treballem tots junts i amb un objectiu comú.

 Huawey Mobile World Congress 2017

#2 Mòbils poc diferenciats entre ells

El producte principal del Mobile World Congress és evidentment el telèfon mòbil. A nivell de marketing de producte, podem dir que ha arribat un moment en el qual tots els mòbils són tant d'estètica com de prestacions molt similars. A més, com que a nivell de software tots fan servir els mateixos sistemes operatius, la diferència, per exemple, entre un mòbil HTC, LG o Huawei és imperceptible per l'usuari.

Stand Huawey MWC 2017

#3 Els xinesos són els més potents

Precisament perquè a nivell de producte la diferenciació és poca, el que fan els expositors és intentar diferenciar-se a través dels stands. En aquest àmbit, el clar guanyador va ser el gegant xinès Huawei. El seu stand professional era immens, i allà es parlava que els havia costat 3 milions d'euros. Com en tants altres sectors, doncs, podem dir que a nivell de volum resulta impossible competir amb els xinesos.

El menjadors del futur

#4 On ens durà la Realitat Virtual?

Moltes marques van presentar les seves solucions de realitat virtual. Com a exemple, vaig poder experimentar una solució pensada per les agències de viatge. Es tracta de quan el possible client va a l'agència, es posa unes ulleres de realitat virtual i així pot visitar virtualment els diferents hotels i escollir el que més li agradi. També vaig fer una fotografia una possible sala d'estar del futur, on cadascú està completament aïllat de la resta i connectat a la seva pròpia realitat. Jutgeu la imatge vosaltres mateixos ...

El 5G arriba

#5 Arriba el 5G, les dades al mòbil en temps real

Alguns expositors presentaven les seves solucions 5G. En el 5G la velocitat de transmissió de dades és 100 vegades superior al 4G. Això significa que es podrà jugar en línia o veure retransmissions d'esdeveniments en directe pràcticament en temps real. En la fotografia estic veient una demostració d'un mateix joc a temps real i a través del 5G: la diferència era imperceptible per l'usuari.

Cotxe del futur 2

#6 Cotxes que són ja pràcticament ordinadors

Les principals marques d'automòbils també eren presents al Mobile World Congress 2017. El 5G permet que es pugui saber en temps real on es troben tots els vehicles d'una ciutat i, per tant, permetrà que aquests hi circulin coordinadament.

Blacbberry al MWC 2017

#7 Un sector sense segones oportunitats

La velocitat dels canvis tecnològics en el sector és tan elevada que no dóna marge d'error als competidors. Com a exemple paradigmàtic d'aquest fet, trobem la companyia Blackberry. En un racó amagat del congrés, podies trobar el seu petit stand, on encara un nombre reduït de nostàlgics s'interessava pels seus telèfons amb teclat.

Hostessa virtual MWC 2017

#8 Robots contra humans

Mentre arribava al congrés, llegia a La Vanguardia un article sobre la robotització dels serveis. Com de susceptibles de ser substituïts per robots són determinats treballs? Segons l'article:

  • Venedor telefònic 99%
  • Caixer de banca 97%
  • Recepcionista d'hotel 94%
  • Cambrer 94%
  • Dependent de botiga 92%
  • Taxista 89%
  • Agent immobiliari 86%
  • Òptic 71%
  • Servei domèstic 69%

En el Mobile World Congress 2017, per exemple, vam poder veure en determinats stands com hi havia robots que, de moment, complementaven la feina de les hostesses. Evidentment, com a persones, no podem competir amb les màquines en competències com coneixement, velocitat, eficiència o potència. Ara bé, el tracte personal, el sentit comú, la intel·ligència emocional, l'empatia o la creativitat on terrenys on, de moment, els humans encara guanyem per golejada.

Per tant, m'agradaria acabar aquest article desitjant llarga vida als serveis personals, i apostant per un món on la tecnologia no ens deshumanitzi i on altres realitats (com la virtual o l'augmentada) no ens facin oblidar la realitat més propera de les persones que viuen al nostre voltant.

Josep Mª de Navas

Josep Mª de Navas

Publicar comentari com convidat

Arxius adjunts

0