Última hora: Hisenda obre la porta a poder ajornar l'IVA

Escrit per Arnau Bonada

Les darreres declaracions de responsables d'HIsenda fan pensar que petites empreses i autònoms podran ajornar finalment l'IVA aquest trimestre.

Atesa la comprensible preocupació que ens han transmès molts clients arran de la prohibició d’ajornar els IVA’s a partir de l’1 de gener de 2017, hem cregut oportú fer-vos arribar les darreres novetats que hi ha hagut sobre aquesta qüestió. Si bé encara no hi ha res confirmat ni publicat al BOE, sí que us podem avançar que les perspectives són molt favorables i tot sembla apuntar que el govern corregirà la mesura.

Declaracions dels representants d'Hisenda a Barcelona

Aquest dimecres 11 de gener, vam poder assistir a un acte que l’Agència Tributària va organitzar a la seva seu central de la Plaça Letamendi. L’acte era exclusiu per a membres del Col·legi d’Economistes de Catalunya i tenia com a objectiu d’informar els assistents sobre les novetats en matèria de declaracions informatives per aquest 2017. Evidentment, els assistents també vàrem aprofitar l’acte per transmetre al responsables de l’Agència Tributària la nostra inquietud sobre el fet que moltes PIMES i autònoms no poguessin ajornar l’IVA a presentar aquest mes de gener. La resposta que vàrem rebre és que, no ens podien confirmar res oficialment, però que tenien informacions internes que durant aquest mes de gener es rectificaria la mesura i es permetria ajornar finalment l’IVA.

Declaracions del Ministre Montoro a Madrid

Complementàriament a l’anterior, ahir dijous dia 12 de gener, el Ministre d’Hisenda , Cristòbal Montoro, va fer una roda de premsa per abordar, entre d’altres, la qüestió dels ajornament de IVA per aquest trimestre. Segons paraules del Ministre, el govern aprovarà amb caràcter urgent un reial decret per possibilitar que les petites empreses i els autònoms puguin ajornar sense problema l’IVA durant aquest trimestre. La mesura, evidentment, s’hauria de prendre abans del proper 30 de gener, data en la qual venç el període per a presentar les liquidacions de IVA d’aquest trimestre.

Conclusions

Com a conclusió, volem dir que des del despatx valorem molt positivament aquesta rectificació del govern i que estem a l’espera de veure com aquesta es concreta finalment. La nostra recomanació per a les empreses i autònoms que vulguin ajornar l’IVA és d’esperar a la presentació del mateix, ja que la mesura s’hauria d’aprovar en els propers dies.

Us mantindrem informats.

Josep Mª de Navas

Josep Mª de Navas

Publicar comentari com convidat

Arxius adjunts

0